Icon_Pijl_Group

Lees onze laatste blogs

Hieronder vindt u artikelen en nieuws over onze productoplossingen. Blogs om scheefloop te voorkomen, over de bescherming en afdichting van transportbanden, over ontstoffingsinstallaties of over recycling. Nieuwe ontwikkelingen en onze nieuwste inzichten delen we graag met u.

Blog

Stan Egging over stikstofproblematiek

Emissie stopt niet bij landsgrenzen. Toch wil het Westen de kenniseconomie het liefst verplaatsen, met als gevolg dat er geen mogelijkheid is om de problematiek rond stikstofuitstoot aan te pakken. Door vervuilende bedrijven te sluiten, kunnen we op landsniveau dan misschien wel zeggen: ‘het probleem is opgelost’, maar we houden onszelf voor de gek aangezien ergens anders op de wereld het probleem in alle weerbarstigheid en heftigheid opnieuw de kop opsteekt.

Lees meer »
Blog

Nieuwe ontwikkelingen bij TBK Group

In lijn met de indrukwekkende groei van de TBK Group in de afgelopen jaren, en na een eerdere verschuiving in het aandeelhouderslandschap eerder dit jaar, hebben we besloten om onze focus te herdefiniëren voor een nog betere groei in verschillende bedrijfsonderdelen.

Lees meer »
Blog

TBK Group houdt zich al ruim 65 jaar staande in een competitieve markt

Of het nu mijnbouw, zware industrie of de feed- en foodindustrie betreft: álle vier de business units binnen de TBK Group zijn expert op het gebied van bulkhandling, ongeacht de sector. TBK Spillage Control, DCP Benelux, IFE Benelux en TBK Services weten niet alleen raad met het minimaliseren van verspilling, vervuiling en stofemissies, maar zijn ook in staat afvalstromen om te zetten in nieuwe, waardevolle grondstoffen.

Lees meer »
Blog

Nieuwe Poolse partner Lubas

IFE Benelux, onderdeel van TBK Group, is begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Lubas, Poolse fabrikant van hoogwaardige PU-vormdelen zoals zeefdekken en diverse slijtbekledingen. Een interessante strategische ontwikkeling op het gebied van levertijd en kwaliteit. Door het sterk groeiende aantal machines van IFE Material Handling Gmbh in de Benelux en de daardoor toenemende vraag naar PU-zeefdekken, is dit een logische stap voor ons.

Lees meer »
Blog

‘Ik ben trots op mezelf, dat ik kan bijdragen aan de Nederlandse economie’

Het leven lacht Rateb Adas (36) weer toe: een goede job als project engineer bij TBK Group, de mogelijkheid om binnen alle bedrijven van de organisatie zijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen en het hebben van een warm, veilig thuis. De in 2017 uit Syrië gevluchte Adas is sinds 2019 in Nederland, statushouder en hoopt hier een rustig, stabiel leven op te bouwen.

Lees meer »
Blog

Ontstoffingsproject bij glasfabriek Vidrala Santos Barosa

Om de verspilling van grondstoffen in de aanvoer naar glasproductie te voorkomen, schakelde de Portugese glasfabriek Vidrala Santos Barosa de hulp in van TBK Group. Tijdens een bezoek aan de fabriek afgelopen april is de technische inventarisatie uitgevoerd en zijn de eerste stappen genomen om het ontstoffingsproject te realiseren.

Lees meer »