Icon_Pijl_Group

Lees onze laatste blogs

Hieronder vindt u artikelen en nieuws over onze productoplossingen. Blogs om scheefloop te voorkomen, over de bescherming en afdichting van transportbanden, over ontstoffingsinstallaties of over recycling. Nieuwe ontwikkelingen en onze nieuwste inzichten delen we graag met u.

Blog

Nieuwe Poolse partner Lubas

IFE Benelux, onderdeel van TBK Group, is begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Lubas, Poolse fabrikant van hoogwaardige PU-vormdelen zoals zeefdekken en diverse slijtbekledingen. Een interessante strategische ontwikkeling op het gebied van levertijd en kwaliteit. Door het sterk groeiende aantal machines van IFE Material Handling Gmbh in de Benelux en de daardoor toenemende vraag naar PU-zeefdekken, is dit een logische stap voor ons.

Lees meer »
Blog

‘Ik ben trots op mezelf, dat ik kan bijdragen aan de Nederlandse economie’

Het leven lacht Rateb Adas (36) weer toe: een goede job als project engineer bij TBK Group, de mogelijkheid om binnen alle bedrijven van de organisatie zijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen en het hebben van een warm, veilig thuis. De in 2017 uit Syrië gevluchte Adas is sinds 2019 in Nederland, statushouder en hoopt hier een rustig, stabiel leven op te bouwen.

Lees meer »
Blog

Ontstoffingsproject bij glasfabriek Vidrala Santos Barosa

Om de verspilling van grondstoffen in de aanvoer naar glasproductie te voorkomen, schakelde de Portugese glasfabriek Vidrala Santos Barosa de hulp in van TBK Group. Tijdens een bezoek aan de fabriek afgelopen april is de technische inventarisatie uitgevoerd en zijn de eerste stappen genomen om het ontstoffingsproject te realiseren.

Lees meer »
spillage control overslagbedrijf
Blog

TBK Spillage Control verlost een op- en overslagbedrijf van vervuiling

Rondstuiterende materie was lange tijd een doorn in het oog van een groot kolen en ijzererts verwerkend op- en overslagbedrijf. Het zorgde bij een stortpunt voor slijtage, vervuiling en een onderhoudsintensieve manier van werken. TBK Spillage Control bracht door het implementeren van een ImpTek-impactbed, -impactbars, Spill-Ex-afdichtingsblokken en ProTek keramische skirt liners de materie weer in het gareel.

Lees meer »
Blog

‘Het magazijn van de TBK Group is mijn toko!’

Magazijnbeheerder Jan ter Haar (59) richtte acht jaar geleden het (toen nog nieuwe) magazijn van de TBK Group in Renswoude geheel eigenhandig in. Hij leerde iedere vezel van ieder product kennen, zorgde voor ordelijkheid en overzicht in ‘zijn toko’ en was getuige van een snelle, voortvarende groei van de TBK Group. Inmiddels ziet hij het magazijn uit zijn jasje groeien en maakt hij zich op voor een volgende fase.

Lees meer »