Solutions for material handling & recycling

IFE Benelux biedt op maat gesneden oplossingen voor het transporteren, zeven, scheiden en hergebruiken van stortgoed en afvalstromen. Dat doen we zowel voor de stortgoed verwerkende industrie als voor de recyclingindustrie. Afval krijgt een nieuwe dimensie: van restproduct naar bron van duurzame energie en nieuwe grond- en bouwstoffen.

 

IFE Benelux zorgt voor

Welke transport- en scheidingsoplossingen bieden wij u?

ife_trilgoot

Triltechniek

IFE Benelux is sinds 1996 exclusief dealer van IFE Aufbereitungstechnik GmbH. Triltransporttechnologie wordt ingezet voor het transporteren en doseren van stortgoed. De machines worden op maat gemaakt, met variabele lengtes en transportsnelheden en voor materialen met een verschillend stortgewicht.

ife_zeef

Zeeftechniek

Voor het scheiden, klasseren en ontwateren van materialen maakt IFE speciale zeefmachines. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke toepassing, van grof, moeilijk te zeven materiaal tot medium en fijn materiaal. IFE staat voor zeefefficiency, een lange levensduur en minder onderhoudstops.

ife_zeef

Magneettechniek

IFE biedt een omvangrijk assortiment magneetsystemen voor ontijzering, zowel elektromagnetische als permanent-magnetische. De praktijk bewijst keer op keer het hoge scheidingsrendement, van het kleinste deeltje tot grofkorrelig materiaal. Alle machines (tril, zeef en magneet) zijn leverbaar in ATEX-uitvoering.

IFE_recycling

Recyclingtechniek

Het scheiden van afval is complex. Afvalstromen zijn iedere keer weer anders van samenstelling. Speciaal voor de recyclingindustrie ontwerpt en bouwt IFE machines die afval mechanisch of magnetisch scheiden. Uit de afvalstromen worden waardevolle grondstoffen, energie en bouwstoffen gedestilleerd.

IFE_recycling