Investeringsmaatschappij Anders Invest neemt meerderheidsbelang in TBK Group

Anders Invest, een in Maarsbergen gevestigde investeringsmaatschappij, heeft op 18 april 2023 een 60 procent participatie gerealiseerd in TBK Group. De participatie waarborgt de continuïteit van de onderneming voor de lange termijn en stelt TBK Group in staat verdere uitvoering te geven aan de sterke vraagontwikkeling en internationale groei.

De investeringsmaatschappij richt zich op het Nederlandse MKB met een technisch karakter en heeft bewezen omzet- en winstcapaciteit. Anders Invest heeft de aandelen in TBK Group overgenomen van directeur en mede-aandeelhouder Wijnand van de Vendel en voormalig directeur en mede-aandeelhouder Bart Kelderman, die zich vanwege gezondheidsredenen volledig heeft teruggetrokken uit de onderneming. Huidig directeur en mede-aandeelhouder Stan Egging volgde Kelderman afgelopen jaar op als directeur. Van de Vendel blijft als directeur en mede-aandeelhouder actief verbonden aan TBK Group.

Internationale expansie

De participatie van Anders Invest heeft geen enkele veranderingen tot gevolg voor medewerkers, klanten en leveranciers. Integendeel! De toekomst ziet er door de participatie juist zeer rooskleurig uit. “Anders Invest is een participant die ons in staat stelt uit te groeien tot de speler die we zijn. Ze hebben bovendien een voorliefde voor de maakindustrie. We hebben deze investeringsmaatschappij aangetrokken vanwege hun goede groeistrategie, waarbij zeker geen sprake is van een exitstrategie. De participatie is voor ons een extra mogelijkheid om de gewenste expansie ook voor internationale markten te kunnen waarmaken. Door deze kapitaalkrachtige partij kan die stap nu sneller worden gezet”, aldus Egging. Het staat dan ook buiten kijf dat dezelfde mensen binnen TBK Group zich elke dag maximaal zullen blijven inzetten voor het ontwikkelen, produceren en leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen waar IFE Benelux, Spillage Control, DCP Benelux en TBK-Services om bekend staan.

TBK-group-anders-invest